Medisinsk laser - LLLT-behandling

 

LLLT (Low Level Laser Therapy) er en trygg og smertefri metode for å behandle smerte, sår, betennelser, etc.

 

 

En laser er en lyskilde som gir rent lys. Med rent lys her betyr at lyset har en enkelt bølgelengde, på samme måte som lyden av en fløyte har en enkelt tone.

Lasere i medisinsk sammenheng

-  laserlys som er laget for å stimulerer cellenes funksjoner, kalles terapeutisk (medisinske eller biostimulerende )lasere . Det internasjonale navnet er vanligvis Low Level Laser Therapy (LLLT).Disse laserne er som regel i Klasse 3. Lasere brukt i laserpekere og scannere er som regel i Klasse 1 og 2

Ulike typer lasere påvirker vev og celler på forskjellige måter. Hva som kan behandles er derfor avhengig av hvem eller hvilke typer lasere terapeuten har tilgang til.

 

GaAs laser (904 nm, infrarøde - usynlig lys)

Denne type laser kjennetegnes ved sin ekstreme ultrakort pulset med sterke pulser. Den er best på problemer av en dype og store flater, slik som smerter og betennelser i ledd, muskler og sener. Eksempler er verkende rygg, skuldre, knær, tennis albue, ulike idrettsskader, uavhengig av problemene forårsaket av slitasje, overbelastning eller annen årsak. Med sin ultrapulsing kan strålene trenge ned i vevet opp til 10 cm og strålende ha en toppeffekt på 20J. Den har ofte flere laserdioder slik at større områder (flater)kan behandles

 

GaAlAs laser (808nm, infrarødt - usynlig lys)

Denne laser er fin til behandling av betennelser på bestemte områder, perfekt til å behandle akupunktur- og triggerpunkter

 

GaAlInP laser (635 nm synlig rødt lys)
Det er best på problemer i hud og slimhinner, som helvetesild, herpes,sår,, eksem, sensitive tann halser, kviser osv.Virker øyeblikkelig smertestillende på mange sår. 


Mange opplever at man etter behandlingen blir trøtt og sovner fort om kvelden.
Noen opplever en økning av smertene i løpet av det første døgnet. Dette er fordi at man har hatt muskel og muskelgrupper i ro fordi det var smertefullt å bevege seg. Når denne smerten forsvinner begynner man å bevege på muskler og muskelgrupper som ikke har vært skikkelig aktiv på en stund.

Tegn på at systemet begynner å fungere igjen. Smertene forsvinner noen dager.

 

Det er vanlig å behandle hyppigere i begynnelsen 1 til 2 ganger i uken og deretter med stadig lengre intervaller når helbredelsen er kommet i gang. En behandlingskur kan strekke seg over 4-15 behandlinger avhengig av pasientens mottakelighet og hvor lenge problemet har eksistert og type problem. Kroniske problemer generelt krever flere behandlinger enn akutte problemer og skader.

 

Man merker vanligvis en bedring innen 1 til 4 behandlinger. Noen reagerer sterkt og nesten umiddelbart, andre trenger flere behandlinger. Om lag 10 % reagerer lite kanskje ikke i det hele tatt, så man må konkludere med at laserbehandling er ikke den rette behandlingsformen.

 

Stort sett er laser en enkel form for behandling som flesteparten vil ha stor effekt av, og som varer mye lengere enn de fleste behandlingsalternativer.

 

Kontakt oss

Adresse

Addresse: Kordellen 2

E-mail: post@fjerne-tatovering.no

Mobil: 404 63 894

Åpent: Vår klinikk tar imot kunder etter avtale. Vi har ikke generell åpningstid på dagtid.

Vi behandler kunder like mye på kveldstid som dagtid.

 

Våre klinikkhelger i Ålesund foregår på Løvenvold Helse og velvære. Løvenvold gt 11.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.