Medisinsk laser - LLLT-behandling

 

LLLT (Low Level Laser Therapy) er en trygg og smertefri metode for å behandle smerte, sår, betennelser, etc.

 

Historie

I 1963 kom den første medisinske rapporten om at laserlys har en bemerkelsesverdig effekt på levende vev. Et par år senere viste en gruppe forskere at laserlys i rett dose og intensitet gir stimulerende effekt på celler og vev

 

En laser er en lyskilde som gir rent lys. Med rent lys her betyr at lyset har en enkelt bølgelengde, på samme måte som lyden av en fløyte har en enkelt tone. Laseren lyser - akkurat som en fløytetone - lange sammenhengende bølger. Lasere kan være svak eller sterk, kontinuerlig eller pulserende. Lyset kan være synlig eller usynlig.

 

Lasere i medisinsk sammenheng kan være av mange forskjellige slag, men de kan deles inn i to hovedgrupper:

-De kosmetiske som brukes til kosmetisk terapi (fjerne tatoveringer, hår, blodkar etc) og er meget sterke. Dette er lasere i klasse 4

- Mindre konsentrert laserlys som stimulerer cellenes funksjoner, kalles terapeutisk (medisinske eller biostimulerende )lasere . Det internasjonale navnet er vanligvis Low Level Laser Therapy (LLLT).Disse laserne er som regel i Klasse 3. Lasere brukt i laserpekere og scannere er som regel i Klasse 1 og 2

Ulike typer lasere påvirker vev og celler på forskjellige måter. Hva som kan behandles er derfor avhengig av hvem eller hvilke typer lasere terapeuten har tilgang til.

 

GaAs laser (904 nm, infrarøde - usynlig lys)

Denne type laser kjennetegnes ved sin ekstreme ultrakort pulset med sterke pulser. Den er best på problemer av en dype og store flater, slik som smerter og betennelser i ledd, muskler og sener. Eksempler er verkende rygg, skuldre, knær, tennis albue, ulike idrettsskader, uavhengig av problemene forårsaket av slitasje, overbelastning eller annen årsak. Med sin ultrapulsing kan strålene trenge ned i vevet opp til 10 cm og strålende ha en toppeffekt på 20J. Den har ofte flere laserdioder slik at større områder (flater)kan behandles

 

GaAlAs laser (808nm, infrarødt - usynlig lys)

Denne laser er fin til behandling av betennelser på bestemte områder, perfekt til å behandle akupunktur- og triggerpunkter

 

GaAlInP laser (635 nm synlig rødt lys)
Det er best på problemer i hud og slimhinner, som helvetesild, herpes,sår,, eksem, sensitive tann halser, kviser osv.Virker øyeblikkelig smertestillende på mange sår. 


Mange opplever at man etter behandlingen blir trøtt og sovner fort om kvelden.
Noen opplever en økning av smertene i løpet av det første døgnet. Dette er fordi at man har hatt muskel og muskelgrupper i ro fordi det var smertefullt å bevege seg. Når denne smerten forsvinner begynner man å bevege på muskler og muskelgrupper som ikke har vært skikkelig aktiv på en stund.

Derfor smerter også på områder men ikke har hatt smerter på før. Dette er en positiv effekt. Tegn på at systemet begynner å fungere igjen. Smertene forsvinner som regel etter noen dager.

 

Den andre tingen som kan skje er at smerten forsvinner etter behandling. Laser kan noen ganger gi direkte lettelse av smerten. Da er det viktig å vite at hvis smertene er fra en skade i sene , muskel gg eller ledd så har smerter en funksjon for å hindre overbelastning. Hvis smertene forsvinner etter en behandling kan laserens analgetisk effekt føre til en forverring av skaden. Det er derfor viktig at pasienten ikke belaster behandlede området, men tar opptreningen på riktig måte.

 

Det er vanlig å behandle hyppigere i begynnelsen 1 til 2 ganger i uken og deretter med stadig lengre intervaller når helbredelsen er kommet i gang. En behandlingskur kan strekke seg over 4-15 behandlinger avhengig av pasientens mottakelighet og hvor lenge problemet har eksistert og type problem. Kroniske problemer generelt krever flere behandlinger enn akutte problemer og skader.

 

Vi behandler ikke kvinner som er gravid eller ammer, selv om det aldri har vært påvist noen sammenheng mellom komplikasjoner og laser. Dette er et generelt prinsipp .

 

Vi har heller ikke lov å behandle mennesker med kreft, unntaket er hvis behandlende lege ønsker det. Laseren har aldri forårsaket at medisiner kan bli farlig å bruke. Men visse medisiner, f.eks. steroider kan gjøre laser behandlingen mindre effektiv.

 

Ikke alle kan bli frisk av laser behandlingen. Man merker vanligvis en bedring innen 1 til 4 behandlinger. Noen reagerer sterkt og nesten umiddelbart, andre trenger flere behandlinger. Om lag 10 % reagerer lite kanskje ikke i det hele tatt, så man må konkludere med at laserbehandling er ikke den rette behandlingsformen.

 

Stort sett er laser en enkel form for behandling som flesteparten vil ha stor effekt av, og som varer mye lengere enn de fleste andre behandlingsalternativer.

Kontakt oss

Adresse

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Addresse: Wilh. Dallsvei 40

E-mail: post@fjerne-tatovering.no

Mobil: 404 63 894

Åpent: Vår klinikk tar imot kunder etter avtale. Vi har ikke generell åpningstid på dagtid.

Vi behandler kunder like mye på kveldstid som dagtid.

 

Våre klinikkhelger i Ålesund foregår på Løvenvold Helse og velvære. Løvenvold gt 11.